Plan van aanpak

Plan van Aanpak

Het is fijn om te weten waar je aan toe bent, dus vertel ik hoe mijn aanpak is.

Kennismakingsgesprek
Een coachtraject begin altijd met een kennismakingsgesprek. Dit is gratis. Coaching is mensenwerk. Ik vind het belangrijk, om een klik te hebben met mijn coachee. Als we na het kennismakingsgesprek besluiten om een coachtraject te starten, maken we afspraken over de doelen die jij jezelf stelt en gaan we aan de slag. Jouw doelen staan centraal! Het gaat er niet om wat je omgeving wil, of je baas en al helemaal niet wat de coach wil.

Coachcontract
We stellen een coachcontract op en maken daarbij afspraken over de intensiteit en de lengte van het traject. In het algemeen zijn 4 tot 8 gesprekken voldoende. Dit is uiteraard een indicatie.

Gedragsverandering en actieve houding
De kern in mijn aanpak is om bij jou blijvende gedragsverandering te bereiken. Dat gaat in kleine stapjes, maar heeft een blijvend resultaat.
Tijdens het coachtraject begeleid ik jou met veel empathie, werk ik oplossingsgericht, maar ik confronteer ook als dat nodig is en probeer je op die manier uit je comfortzone te halen. Ik verwacht een actieve houding van jou. Het experimenteren met nieuw gedrag is daarbij een onderdeel.

Coachgesprekken in de natuur
De coachgesprekken doe ik graag buiten, wandelend in de natuur. Als bioloog en leefstijlcoach ben ik ervan overtuigd dat de natuur een grote rol speelt voor ons welzijn. De natuur inspireert, geeft energie maar ook rust. Zo begin je al tijdens de coachgesprekken met het verbeteren van je vitaliteit.
Als je de coachgesprekken liever binnen voert, bepalen we in overleg een locatie.